5 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Svečano otvoren Poduzetnički inkubator Otok

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat danas je svečano otvorio Poduzetnički inkubator Otok. U okviru ovog projekta realizirana je izgradnja zgrade poduzetničkog inkubatora ukupne bruto površine 1.185 četvornih metara, koja se sastoji od 16 poslovnih prostora od čega je 6 uredskih prostora namijenjenih raznim uslužnim djelatnostima, 6 poslovnih prostora namijenjeno proizvodno – prerađivačkim aktivnostima, 3 hladne komore namijenjene skladištenju proizvoda te 1 višenamjenska dvorana namijenjena održavanju raznih edukacija i sastanaka.

Riječ je o milijunskom projektu kojeg je u najvećoj mjeri financirala Europska unija. Konkretno, od 13 milijuna i 560 tisuća kuna, koliko ovaj projekt vrijedi, Europski fond za regionalni razvoj financijski je pokrio 13 milijuna 491 tisuću kuna. Uz Grad Otok, partneri na ovom hvalevrijednom projektu su Otočka razvojna agencija te Podruzetnički inkubator BIOS iz Osijeka.Poduzetnicki inkubator Otok 1

Resorni ministar, Darko Horvat, istaknuo je kako je ovo tek jedan u nizu projekata kojim se na nacionalnoj razini nastoji osnažiti gospodarstvo: “Trideset i osam poduzetničkih centara ili inkubatora bit će umreženo u jednu poduzetničku mrežu, a otočki inkubator bit će dio tog sustava. Isti mora stvoriti pretpostavke malim poduzetnicima i start-upovima da pronađu svoje mjesto inkubacije, da u jednom trenutku sazriju i postanu relevantni i pravi poduzetnici.”

Otočki gradonačelnik, Josip Šarić, istaknuo je kako kroz vremenski rok od tri do pet godina iz Grada očekuju potpunu zaposlenost lokalnog stanovništva, jer nastavljaju s daljnjim ulaganjima.

“Držimo da smo kao Grad učinili sve što je moguće za razvoj gospodarstva. Dakle, stvorili smo uvjete, poduzetničku zonu i poduzetnički inkubator. Sufinanciramo razvojne projekte i otvaramo radna mjesta. Na našim je ljudima sada da zasuču rukave i počnu raditi.” rekao je gradonačelnik Šarić.Poduzetnicki inkubator Otok 2

Glavni ciljevi projekta su otvaranje novih radnih mjesta, razvoj lokalnog poduzetništva i pozitivni utjecaj na goruća demografska pitanja. Kako bi se istaknuti ciljevi i ostvarili, poduzetnici početnici prvu godinu neće plaćati najam prostora i korištenja ostalih raspoloživih usluga. Štoviše, u trenutku kad svoje poduzeće podignu na stabilne temelje imat će mogućnost prelaska u poduzetnički akcelerator, koji je trenutno u fazi osmišljavanja, pojasnili su iz Otočke razvojne agencije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime