11 C
Vinkovci
Srijeda, 21 veljače, 2024

Svečano otvorena samostalna izložba vinkovčanina Marka Lončara u Mađarskoj

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Kulturnom centru Vigado u Szigetvaru, Mađarskoj svečano otvorena samostalna izložba perspektivnog slikara vinkovčanina Marka Lončara, ujedno i potpredsjednika Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci.

U nazočnosti generalnog konzula Republike Hrvatske u Mađarskoj Drage Horvata, gradonačelnika Szigetvara Petera Vassa, predstavnika hrvatske nacionalne manjine u Mađarskoj i ostalih uzvanika izložbu je, ispred Vukovarsko-srijemske županije, jednog od pokrovitelja iste, u ime župana Damira Dekanića, otvorio viši savjetnik – specijalist za međunarodnu suradnju i EU poslove Ureda župana Krunoslav Srpak.

– Kaže se da kultura ne poznaje granice, ona je jedna od najjačih spona dvaju naroda, u ovoj prilici Hrvata i Mađara. Vukovarsko-srijemska županija snažno podržava i potiče jačanje veza Hrvata u domovini i dijaspori, a očuvanje kulture i nacionalnog identiteta u svijetu, u dijaspori od neizmjernog je značaja, osobito u današnjim izazovnim vremenima. Marko Lončar ambasador je hrvatske kulture, likovnog izričaja protkanog motivima Slavonije, svojim rodnim krajem te na taj način slikovito promovira našu lijepu županiju, i na tome mu se zahvaljujemo – istaknuo je Srpak.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime