21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Svečano otvoreno novo dječje igralište u Općini Stari Jankovci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

 

Maleni Jankovčani su s novim, šestim igralištem u općini dobili drugo dječje igralište u svom mjestu. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prepoznalo je važnost i potrebu izgradnje igrališta te je sufinanciralo izgradnju igrališta s 350 tisuća kuna. Sva igrališta napravljena su sukladno normama i potrebnim atestima i certifikatima.

Igrališta su otvorila djeca iz vrtića i limači Nogometnog kluba HAŠK Sokol Stari Jankovci, inače prvaci lige Limača 2018/19. g. Vrijednost ovoga projekta je 804.063,69 kn. Načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević, istaknuo je na svečanosti otvorenja, važnost još jednog projekta. Danas su, naime, kako je naglasio, završeni i radovi na izgradnji višenamjenske dvorane u sklopu Dječjeg vrtića Krijesnica Stari Jankovci.

jankovci dj igraliste 01.Sub.03

Svečano otvorenje, pojasnio je, uslijedit će, po obavljenom tehničkom pregledu i ishođenju uporabne dozvole. Vrijednost radova na izgradnji višenamjenske dvorane kreće se oko milijun i 415 tisuća kuna, a sufinancirana je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u iznosu od 905 tisuća kuna. Ovim projektima Općina Stari Jankovci, Sudarević napominje, pokazala je brigu o djeci te se obvezala da neće stati u daljnjim projektima u interesu djece i njihovih roditelja. Primjerice, već kroz mjesec dana, najavio je, može se očekivati i postavljanje semafora u Slakovcima i u Starim i Novim Jankovcima. To će se učiniti u suradnji s Hrvatskim cestama. U pripremi je i dokumentacija za semafore u Srijemskim Lazama i Oroliku, najavio je načelnik Sudarević.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime