30 C
Vinkovci
Petak, 22 rujna, 2023

Do svibnja završetak radova na obnovi crkve Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na sadašnjem mjestu crkve Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu nekada se nalazilo groblje. Građevinskim radovima provedenim 2006. godine za potrebe drenaže crkve, uništen je nepoznati broj grobova. Kako bi se spriječila daljnja devastacija, djelatnici Gradskog muzeja Vinkovci obavili su zaštitno arheološko istraživanje. Na nalazištu je tada istraženo ukupno 55 grobova koji, pretpostavlja se, datiraju od kraja 13. ili početka 14. stoljeća. Arheološko nalazište tako je stopiralo i više no potrebnu obnovu ivankovačke crkve. Danas su pak radovi u tijeku.

– Župljani su dali svoj veliki doprinos i hvala im na tome – rekao je župnik Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja Stjepan Krekman, koji je napomenuo kako je na crkvi obnovljen toranj i krov.

Sada su u tijeku radovi na vanjskim zidovima crkve. Trenutno se radi posljednja južna strana, a to ujedno znači i završetak dugo očekivanih radova koji je najavljen do sakramenta potvrde, odnosno kraj mjeseca svibnja. Građevinski radovi financirani su sredstvima iz Programa zaštite očuvanja na nepokretnim kulturnim dobrima – Zavoda za zaštitu spomenika.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime