21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Svjetski dan hrane obilježen humanitarnom akcijom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Od kada je 1945. godine osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu, 16. listopada svake godine, obilježava se Svjetski dan hrane.
Poruke ovogodišnjeg obilježavanja dana hrane odnose se uglavnom na pretilost i zdravu prehranu, ali kao i uvijek na glad i pothranjenost velikog dijela svjetskog stanovništva.
Stoga je Vukovarsko-srijemska županija, u povodu navedenog dana organizirala, u suradnji s Agro-klasterom d.o.o., humanitarnu akciju u kojoj je prikupljeno više kilograma hrane od dvadesetak OPG-ova koje je župan Damir Dekanić uručio onima koji su najviše u potrebi.
– Zahvaljujem prije svega svima koji su sudjelovali u našoj akciji i ravnateljici Renati Keškić na velikom angažmanu i humanitarnom radu. Nažalost živimo u vremenu kada u bogatoj Slavoniji imamo onih koji nemaju niti jedan obrok. Stoga, institucije poput pučke kuhinje u Vinkovcima i ljudi koji rade u njoj su itekako potrebni – rekao je Dekanić.
Pozvao je i sve stanovnike naše županije, da budu pažljivi i obzirni s hranom te da svoje viškove, koje sigurno mnogi imaju, dostave na adrese gdje je to potrebno i gdje znaju kome će ju podijeliti.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime