23 C
Vinkovci
Subota, 18 rujna, 2021

Svjetski dan srca obilježen (i) u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svjetski je dan srca. Svjetska zdravstvena organizacija svake godine poziva na njegovo obilježavanje s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti o učestalosti obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti, od kojih godišnje u Hrvatskoj umire 25 tisuća ljudi, a u svijetu umre čak 17 i pol milijuna. Ovogodišnji radni naslov akcije – koja je provedena i u Vinkovcima – glasi ”Pokreni svoj život” uz poruke ”Nahrani svoje srce. Pokreni svoje srce. Voli svoje srce. Vaše srce pokreće cijelo tijelo”.

Vinkovačku akciju, koja je izazvala zamjetno zanimanje građana, organizirao je Zavod za javno zdravstvo VSŽ u suradnji s već stalnim partnerom, Gradskim društvom Crvenog križa Vinkovci. Na kontrolnoj točki u središnjem vinkovačkom parku građani su imali prigodu izmjeriti tjelesnu težinu, uz procjenu kardivaskularnog rizika, te prekontrolirati krvni tlak.

Uz to, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci građanima su podijelili pripadajuće letke te jabuke. S porukom da briga za zdravo srce počinje razumijevanjem rizika zdravlja, stoga je bitno poznavati i kontrolirati vlastite zdravstvene brojeve; vrijednosti šećera i kolesterola u krvi, indeks tjelesne mase te vrijednost krvnoga tlaka.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime