23 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježen u Dječjem vrtiću Pčelica

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

2. travnja obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Cilj obilježavanja ovog dana je skrenuti javnosti pozornost na svjetski rastući problem autizma te uputiti poruku o važnosti ranog dijagnosticiranja i rane intervencije u poremećajima iz autističnog spektra.

Grad Vinkovci je ove godine Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježio u Dječjem vrtiću Pčelica na prigodan način. Prvo su djeca otpjevala pjesmu, a potom su pušteni plavi baloni.

-”Svake godine početkom travnja nastojimo podići svjesnost o izazovima s kojima se suočavaju osobe s autizmom i njihove obitelji jer nije ni odrasloj osobi, a posebno djetetu, lako živjeti u svijetu koji te ne razumije i koji ti sam u velikoj mjeri također ne razumiješ.
Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježavamo s našim najmlađima kako bi im od najranije dobi pomogli razumjeti različitosti u društvu, ali i kako bi ih potaknuli da jednoga dana u svojoj zajednici pokušaju pridonijeti dostojanstvenijem, sretnijem i zadovoljnijem životu osoba koje su na neki način drugačije od njih, rekao je Josip Romić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika.
foto: Grad Vinkovci
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime