22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Taekwon-do klub „Sokol” iz Gradišta bio je domaćin prvenstva Hrvatske

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Gradištu je održano prvenstvo Hrvatske u tradicionalnom ITF taekwondo-u gdje su nastupili klubovi diljem Lijepe naše, pokazavši vještine ovoga sporta, prijateljstvo, rivalstvo i sportski duh. Veliki događaj za Slavoniju, ali još veći u Gradištu s obzirom na to da su se domaćini potrudili da ovogodišnje prvenstvo održi u njihovom angažmanu.

„Na ovom prvenstvu Hrvatske imamo preko 130 natjecatelja iz deset različitih klubova. To su: Rijeka, Pula, Buzet, Vodice, Medulin, Slavonski Brod, Bošnjaci, Vođinci i Gradište. Imamo sve dobne kategorije od mlađih, starijih kadeta, juniora do seniora. Ja mislim da je to za Gradište i zapravo za cijelu Slavoniju, jedan veliki događaj jer je po prvi puta natjecanje, ovakvog karaktera organizirano u malom selu kao što je Gradište. Ali ujedno i to nam je jedan veliki poklon jer ove godine slavimo 20. godina kluba, tako da je to ujedno i nagrada za naš dosadašnji rad i trud”, rekao nam je Josip Knežević,trener Taekwon-do klub „Sokol” Gradište i član organizacijskog odbora prvenstva.

Veliki tim volontera je pomogao u višednevnoj pripremi i provedbi natjecanja, te su se potrudili da svima boravak u Slavoniji ostane u lijepom sjećanju.
„Mi smo prije svega izuzetno zadovoljni gostoprimstvom, odnosno organizacijom domaćeg kluba, ujedno i čestitamo im na 20 godina postojanja, nešto više od 20 godina, ali recimo službeno 20. godina ovdje u Gradištu. Jako smo zadovoljni s odazivom klubova, iako smo se bojali da će zbog udaljenosti nekim klubovima, možda biti problem s malom djecom. Međutim pokazalo se da nikome nije bitna udaljenost, nego je bitan sport i učešće na natjecanju. Tako da sve u svemu, očekivano jako dobro, ali čak i iznad očekivanja. Obzirom da imamo veliki broj klubova u Slavoniji i da su klubovi u kontinuiranom rastu, onda naravno da imamo u planu raditi, ne samo državna natjecanja, nego i sustav turnira. To je nešto što se događa na međunarodnom nivou i nacionalnom nivou. Pa eto, nikad nije na odmet reći da će se možda dogoditi nešto ozbiljnije u Slavoniji, obzirom da smo vidjeli da organizacijski kapaciteti i spremnost lokalne sredine na pomoć postoji, a to je u principu za jedan amaterski sport najbitnije”, naveo je Nenad Seferagić, predsjednik Hrvatskog tradicionalnog ITF Taekwon-do saveza.

U ukupnom poretku klubova, prvo mjesto je pripalo taekwondo klubu Rijeka, drugo mjesto je zauzeo taekwondo klub Istra iz Pule, treći je bio taekwondo klub Buzet, dok je domaćin taekwondo klub Sokol iz Gradišta zauzeo četvrto mjesto.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime