29 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Tatjana Penavić iz Berka dobila priznanje za iznimno očuvanje i njegovanje tradicijskog ruha

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu održan je u Čakovcu, a cilj tog natjecanja je promicanje vrijednosti i važnosti žena na selu i podizanje kvalitete života u ruralnim krajevima.
Na 22. Izboru natjecalo se 17 žena iz 14 hrvatskih županija, koje su uredile svoj izložbeni prostor ručnim radovima, proizvodima sa svojeg gospodarstva, cvijećem, ukrasima, zimnicom, tradicijskim jelima, vinom te kolačima. Na pozornici su se predstavile narodnom nošnjom svoga kraja, a odgovarale su i na pitanja članova žirija.
Vukovarsko-srijemsku županiju na ovogodišnjem izboru predstavila je Tatjana Penavić iz Berka, Seoske prijestolnice za 2022. godinu koja je na impresivnom izlagačkom prostoru predstavila sve ono najbolje što Slavonija pruža. Vlasnica je obrta za poljodjelstvo Penavić, te sa mlađim sinom obrađuje 100 hektara poljoprivrednog zemljišta u ekološkoj proizvodnji, bavi se ratarskom proizvodnjom, uz to uzgaja voće i povrće za osobne potrebe te priprema razne zimnice i sokove. Aktivno sudjeluje u svim radovima i događanjima u selu i crkvi, mnogim manifestacijama te očuvanju tradicijske baštine.
Na ovogodišnjem izboru Tatjana Penavić dobila je priznanje za iznimno očuvanje i njegovanje tradicijskog ruha.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime