2 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Tijekom najavljene(!) akcije pojačanog nadzora, dvostruko više slučajeva nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Rezultati pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa koji je, u sklopu ROADPOL-ovog plana aktivnosti u ovoj godini, proteklog tjedna proveden na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, pokazali su da je i dalje nemali broj neodgovornih pojedinaca u prometu.

“Od 856 kontroliranih vozila, 103 vozača i putnika u automobilu zatečena su bez sigurnosnog pojasa”, naveo je voditelj poslova Prometne policije PU vukovarsko-srijemske Boris Klinec, ističući da je unatoč ranijoj najavi provedbe preventivno-represivne akcije, zabilježeno dvostruko više slučajeva nekorištenja pojasa nego inače.

Među 103 zatečenih bez sigurnog pojasa je i šestero putnika na zadnjim sjedištima. Korištenje sigurnosnog pojasa zakonska je obaveza svih vozača, putnika i na prednjem i na stražnjim sjedalima u motornim vozilima, za čije je nepoštivanje člankom 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđena novčana kazna u iznosu od 130 eura, podsjetio je Klinec i upozorio da se korištenjem pojasa višestruko smanjuju šanse za teže ozljede i smrtno stradavanje u prometnoj nesreći.

Tijekom prošle godine pri nadzoru prometa na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske policijski službenici utvrdili su ukupno 2624 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime