21 C
Vinkovci
Petak, 17 rujna, 2021

Tjedan psihologije Đakovo

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

12. Tjedan psihologije, koji se diljem Hrvatske održava od 18. do 24. veljače, otvoren je i Đakovu, i to iznimno posjećenim predavanjem “Mladi, obrazovanje i budućnost – kroz brojke, riječi i slike”, poznatog hrvatskog znanstvenika, psihologa Borisa Jokića u đakovačkoj Gradskoj knjižnici. Konkretno, Jokić je izlaganje otvorio otkrivanjem svoje obiteljske veze s Đakovom, što je Đakovčane, koji su ga i kasnije cijelo vrijeme prekidali pljeskom, oduševilo.

Kroz zanimljivo predavanje, upotpunjeno brojnim duhovitim dosjetkama, popularni je znanstvenik brojnoj publici predstavio rezultate raznih istraživanja, usmjerene na obrazovanje, odgoj, mlade i njihovu perspektivu. “Cilj mi je pokazati dobre strane hrvatskog obrazovanja jer i njih ima, iako se često zanemaruju, dati odgovor na pitanje gdje to hrvatsko obrazovanje može napredovati i što učiniti da mladi ljudi na kraju krajeva i ostanu u ovoj zemlji”, poručio je Jokić, koji je osim o mladima, obrazovanju i budućnosti, održao još jedno predavanje – zanimljivog sadržaja i naziva: “Od Ramonesa do Rozge- suvremena glazba i škola”.

Takve su, aktualne i zanimljive, ali i posvećene mladima, teme i u narednim danima. “U utorak u 18 sati bit će održano predavanje “Ljubav se zove imenom -kojim?”, u srijedu je na rasporedu predavanje “Učeničko ponašanje u funkciji školskog uspjeha”, u četvrtak se održava radionica pod nazivom “Na koliko ti je posto baterija”, usmjerena roditeljima, odgojiteljima i učiteljima te radionica “Slušam te, čujem i razumijem”, posvećena odgijiteljima, a Tjedan psihologije zatvaramo u petak predavanjem “Stres i što raditi s njim”.” – predstavila je program jedan od organizatorica 12. Tjedna psihologije u Đakovu, psihologinja Marija Jurić.

Kako je istaknuto, cilj Tjedna psihologije je zanimljivim, iskoristivim i modernim predavanjima i radionicama, psihologiju približiti i mladima, i javnosti uopće. Organizatorice su istaknule posebno zadovoljstvo ovogodišnjim odzivom, s obzirom na to da je riječ o volonterskoj inicijativi potaknutoj ljubavlju prema svom poslu i nastojanjem da sugrađani sa zanimanjem provire, makar jednom godišnje, u zanimljiva područja psihologije. Uz Mariju Jurić, trio zaslužen za dosadašnjih pet i sve buduće godine uspješnog održavanja Tjedna psihologije u Đakovu čine i psihologinje Ivana Sadaić i Josipa Hardi.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime