5 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Točke na posljednjoj sjednici uoči ljetne stanke uglavnom tehničke naravi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vijećnici županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije održali su posljednju sjednicu pred ljetnu stanku. Točke – tehničke naravi, mahom vezane za proteklu godinu i izvršenje planova. Tako se na vijećničkim klupama našao županijski proračun za 2018. godinu, prezentacija stanja na tržištu rada i godišnje izvješće o nezaposlenosti i zapošljavanju u 2018. godini Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, Pdoručnih ureda Vukovar i Vinkovci. Vijećnici su dali i određene suglasnosti, ali i raspravili o ostvarenju biljne proizvodnje u prošloj godini. Kada je riječ o godišnjem izvješću o izvršenju proračuna Vukovarsko-srijemske županije za 2018. godinu s Odlukom o preraspodjeli rezultata poslovanja, istaknuto je da su u 2018 ostvareni znatno veći prihodi u odnosu na protekle godine. Razlog leži – pojasnila je pročelnica Službe za poslove proračuna i javnih financija, Sandra Adžaga – u Zakonu o financiranju jedinica lokalne, područne i regionalne samouprave. Ostvarili smo puno veći prihod od poreza na dohodak. Prijašnja stopa, pojasnila je, bila je 12 %, a sada iznosi 17 %. Izvršenjem proračuna u 2018. godini zadovoljan je i vukovarsko-srijemski župan, Božo Galić, koji je naglasio da očekuje da i ova godina bude jednako dobra, ako ne i bolja od 2018.

Na vijećničkim klupama našla se i prezentacija stanja na tržištu rada tijekom 2018. godine i godišnje izvješće o nezaposlenosti i zapošljavanju.

Prošlu godinu završili smo s prosjećnim brojem od 8782 nezaposlene osobe. To je pad od 24 % u odnosu na 2017. godinu “, istaknula je predstojnica HZZ PU Vukovar Jasna Kolar naglasivši da je stopa nezaposlenosti iznosila 15,9 %. Koncem lipnja 2019. godine na području Vukovarsko-srijemske županije evidentirane su 5773 nezaposlene osobe. Što se pak tiče mjera aktivne politike zapošljavanja u 2018. godini, nešto više od 1900 osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji uključeno je bilo kroz različite intervencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ohrabruje podatak kako se čulo, da se taj tren nastavio i u ovoj godini.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime