22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Tomislav i Ruža Grubeša proslavili dijamantni pir

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Tomislav i Ruža Grubeša proslavili su dijamantni pir (60 godina braka). U dvorištu obiteljske kuće održana je sveta misu koju su služili svećenici Dragan, najstariji njihov unuk i njegov brat, Branko. Okupili su se djeca, unučad i bliža rodbina i prijatelji na zajedničkoj večeri.
Davne 1962. godine Ruža i Tomislav sklopili su brak u crkvi Svetog Ilije, župa Solakova Kula. Oboje siročad od rane djetinje dobi bez ičega svoga započeli su svoj zajednički život.
Nisu se bojali života i rodili su jedanaestero djece od kojih je dvoje umrlo kao novorođenčad. To nije pokolebalo njihovu vjeru, nastavili su živjeti i boriti se sa svim nedaćama koje im je nosio život. Tomislav jer trbuhom za kruhom kao i mnogi ljudi iz toga kraja otišao u Njemačku gdje je bio dugih 25 godina. On se svojim radom u tuđini pobrinuo da obitelji ništa materijalno ne fali, dok je Ruža odgajala djecu i brinula o njima. Ranih devedesetih odselili su u Slavoniju gdje su po četvrti put ispočetka stvarali svoj dom. Djeca su odrasla i osnivali svoje obitelji i razilazili se širom svijeta.
Kada su napokon stekli sve što se u životu može steći i imali priliku uživati u blagodatima života sa svojom djecom i unučadi pogodila ih je još jedna tužna nedaća, u 43. godini života preminuo im je najstariji sin Ivan za kim je ostalo šestero djece. Velika tuga i bol obuzela je cijelu obitelj, ali s čvrstom vjerom oni su prihvatili Božju volju i nastavili živjeti s punim pouzdanjem u Boga i Njegovu providnost.
Sada jedanaest godina poslije okupili su svoju djecu i unučad. Od dvoje siročadi nastala je velika obitelj, devetero djece sa supružnicima, 27 unučadi i 4 praunučadi te dvoje u skorom iščekivanju.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime