19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Transportno-logistički centar doprinijeti će razvoju Vukovarsko-srijemske županije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U velikoj županijskoj vijećnici, u Vinkovcima održana je početna konferencija u sklopu projekta ”Izrada projektno-tehničke dokumentacije Transportno-logističkog centra Vukovarsko-srijemske županije”.

Na konferenciji su govorili župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca Josip Romić, te ravnatelj županijske Razvojne agencije Ilija Cota.

“Dolaskom na mjesto župana zatekao sam dosta projekata koji su u tijeku. S nekima sam zadovoljan, a s nekima baš i ne. Ovo je jedan od onih projekata za koje mislim da ima itekako smisla jer može biti strateški. Zna se da imamo problem pruge sa dionicom od Vinkovaca do Okučana, te svim snagama nastojimo potaknuti njenu rekonstrukciju. Rečeno je da će u roku od dvije godine plan te rekonstrukcije biti gotov, a kada to bude završeno ovo će biti krucijalan projekt”, rekao je Damir Dekanić, župan Vukovarsko-srijemske županije.

Sama pozicija Centra u Vinkovcima je izuzetno dobra jer otvara prostor za puno djelatnosti, a Vukovarsko -srijemska županija svojom brzom reakcijom i izlaskom s jednim ovakvim projektom zauzela bi poziciju koju su priželjkivale i mnoge druge županije.

“Velika odgovornost leži na izrađivaču projekta, ali i svima nama kako bi taj projekt polako proširivali, pa stoga pozivam na suradnju sve dionike koji učestvuju njegovoj izradi” poručio je župan.

Inače, namjena Centra obuhvaća zonu za obavljanje logističko-distribucijskih i proizvodnih djelatnosti. U njoj se planira pružiti sve potrebne aktivnosti kako za distribuciju tako i mogućnosti skladištenja robe. Dio površine Centra sadržavati će i komunalno opremljene građevinske parcele koje će biti ponuđene zainteresiranim poduzetnicima koji će na njima onda moći obavljati proizvodno-prerađivačke i uslužne djelatnosti.

Ovaj projekt, dakle, za cilj ima povećati i doprinijeti stvaranju povoljnog poduzetničkog okruženja što će nastavno potaknuti razvoj grada Vinkovaca, ali i cijele županije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime