21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Treća godina vukovarskog bazena u znaku novog projekta

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Tri godine navršene su od otvorenja vukovarskog bazena. Gotovo isto toliko aktivna je i Javna ustanova Sportski objekti Vukovar koja je, zapravo, njihov sastavni dio. Početna misija i vizija više su nego jasne – na jednom mjestu okupiti vrhunske sportaše na vrhunskim manifestacijama, a istovremeno građanima pružiti mogućnost da se u što većem broju bave sportom, zdravim životom i prihvate općenito takav način života. U tri godine, koliko je prošlo od otvorenja vukovarskog bazena, građani su, pokazuju brojke, i prepoznali sve što im se nudi.

Posjetilo nas je više od 360 tisuća. Dakle, prve godine nešto malo manje od 100, druge 122 tisuće korisnika, a ove godine imamo više od 140 tisuća korisnika što je stvarno jedna impozantna brojka i zapravo ovakav projekt čini jednim od najposjećenijih u gradu. Ako tome dodamo i 50 tisuća korisnika u sportskoj dvorani, desetak tisuća u tenis centru i na sportskom centru Lijeva bara, dolazimo do 200 tisuća korisnika u sportskom centru, što je zasigurno mjesto najvećeg okupljanja naših građana – rekao je ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.

Ponosni su, istaknuo je Szabo, na sve do sada odrađene projekte, osobito one u kojima su uključeni bili najmlađi. Jedan takav, naziva Swim, tek je na svom početku, a predstavljen je u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara. Riječ je o projektu koji će privući najmanje pedesetero djece, a uključeni vjeruju da će ta brojka biti i veća.

– Sam cilj projekta bio je razvoj jednog novog programa i općenito povećanje sportskih aktivnosti. U ovom slučaju radi se o djeci od 1. do 4. razreda. Radi se o školskoj djeci s područja grada Vukovara. Nekakva vodilja koja nas je potakla da ovakav program raspišemo je i činjenica da je Središnji ured za sport proveo istraživanje u kojem je gotovo dvije trećine našeg stanovništa okrenuto sjedilačkom životu i nemaju nikakve tjelesne aktivnosti. To je dakle jedan od osnovnih ciljeva koji smo željeli potaknuti i utjecati na to, a radi se o najmlađima, a baš kod najmlađih pokušavamo stvoriti naviku za aktivnim i zdravim životom, riječi su Ivana Szabe.

Projekt je, zapravo, započeo u prosincu kada su potpisani ugovori, a u sklopu njega će biti nabavljen i minibus koji će djecu prevoziti od matične škole do vukovarskog bazena. Program će, pored svega ranije navedenog, omogućiti i nova zapošljavanja. Konkretnije, jednog koordinatora projekta, trenera, ali i vozača minibusa.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime