1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Trening-edukacija za male iznajmljivače u Županji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji Turističke zajednice Županje održana je tzv. trening-edukacija za male iznajmljivače na kojoj su sudjelovali pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kao i oni koji tek razmišljaju o pokretanju turističke djelatnosti. Radionicu je održao predsjednik Zajednice obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore Nedo Pinezić koji je između ostalog naglasio istaknuo da Slavonija, ali i Županja, imaju turistima štošta za ponuditi. Osim gastronomije i neotkrivenog turizma dobrog osjećaja, ovdašnjim malim iznajmljivačima nedostaje smještajnih kapaciteta.

– Raspolažemo s pola milijuna postelja, ostvarujemo prema zadnjim podacima 30 milijuna noćenja u RH, negdje oko 2 milijarde eura se generira kroz ovu vrstu smještaja. Cijela Slavonija vam je na razini kapaciteta jednog malo bolje razvijenog turističkog mjesta na Jadranu – naglasio je Pinezić.

U Županji nastoje povećati smještajni kapacitet izgradnjom hotela, no dok ideja ne zaživi turizam će bazirati na gastronomiji za koju se može reći da je u statusu lijeka, a time se i diče u Turističkoj zajednici Grada Županje. Trenutno su u tijeku pregovori s potencijalnim gostima iz Njemačke i Austrije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime