24 C
Vinkovci
Srijeda, 22 svibnja, 2024

Tri obitelji u Vukovaru stambeno zbrinute!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru su danas tri obitelji potpisale Ugovor o najmu s korisnicima programa stambenog zbrinjavanja koje se nalaze na listi prvenstva grada Vukovara. Riječ je o stambenom zbrinjavanju korisnika koji se nalaze na listi prvenstva Ureda državne uprave Vukovarsko srijemske županije po modelu davanja stana ili obiteljske kuće u državnom vlasništvu, a kojima su stambene jedinice osigurane od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Obiteljima Kapidžić, Jozić i Kovačić uručeni su ključevi stanova i potpisani su Ugovori. Cijena najma je 2,70 kuna po kvadratnom metru.

Cilj je do kraja godine, sukladno raspoloživim kapacitetima, na području Vukovara zbrinuti 150 obitelji. To bi trebala biti najveća podjela stanova od kada postoji ovaj Ured.

Inače, na listi čekanja za stambeno zbrinjavanje za ovu godinu u Vukovaru se nalazi čak 1104 prijavitelja.

“Zahvaljujući premijeru Andreju Plenkoviću zadnje tri godine proračun raste što vidimo i na terenu i broju stanova koji se dijele ne samo u Vukovaru nego i u svim dijelovima Republike Hrvatske” istaknuo je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, istaknuo je kako se na ovakav način šalju signali kako ipak nije sve pred raspadom kako mnogi govore. U prilog tome idu i brojke, a čini se sve kako bi se mladi zadržali u Vukovaru, napomenuo je ovom prilikom.

Iskorak u dodjeli stanova je ne samo zbog povećanja financijskih sredstava, već povratak praznih stanova, kojih je prema procjenama bilo oko 350. Dosada je 120 stanova vraćeno u državno vlasništvo. Trenutno se uređuju, te će krajem rujna ove godine biti ponuđeni za listu prvenstva.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime