28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Tužna 32. obljetnica stravičnog zločina u Lovasu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U spomen na pogibiju 21-og Hrvata iz Lovasa 18. listopada 1991. godine u minskom polju na ulazu u to hrvatsko mjesto u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koje je tada bilo pod srpskom okupacijom, na Spomen području ”Minsko polje” u nekadašnjem minskom polju položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Podsjetimo, 18. listopada 1991. godine desio se jedan od najokrutnijih zločina, zločin u kojem je skupina od 51 Lovaščana natjerana na minsko polje. Pripadnici paravojnih postrojbi, praćeni jugo vojskom i domaćim izdajnicima, prethodno izmučene i izbatinane ljude doveli su u koloni na parcelu i danas poznatu kao minsko polje. U tom krvavom i tragičnom događanju, ubijen je 21 mještanin Lovasa dok ih je 14 teško ranjeno.

Zatim se, polazeći od spomen križa na minskom polju pa sve do spomen obilježja masovne grobnice na lovaskom katoličkom groblju, molila pobožnost Križnoga puta. Sjećajući se na muku Kristovu, Lovaščani i drugi sudionici molili su za mir i pokoj svih stradalnika, ali i snagu članova njihovih obitelji da nose svoj križ.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime