17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Tužna obljetnica u Slakovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Dolaskom jeseni kreću tužni dani za brojna slavonska mjesta – obljetnice, sad već 27., stradanja u Domovinskom ratu. Jedno od takvih mjesta su i Slakovci, koji su na današnji dan okupirani, mještani su prognani, dio je uspio prebjeći u obližnji Otok, a ljudi koji su odlučili ostati u svom selu zlostavljani su i ubijeni. Njihove obitelji i sumještani – učenici slakovačke osnovne škole, Općine Stari Jankovci, Grada Otoka, Vukovarsko-srijemske županije i drugi, prigodnim su programom obilježili tužnu obljetnicu progonstva i stradanje civila i branitelja koje se dogodilo 1991. godine.

U spomen na ubijene i nestale Slakovčane, sumještani, članovi obitelji, učenici slakovačke osnovne škole, čelnici mjesnog odbora Slakovci, Općine Stari Jankovci, Vukovarsko-srijemske županije i drugi, položili su vijenac i upalili svijeće podno spomenika žrtvama u središtu Slakovaca.

Ne ponovilo se nikada više, misao je koja je 27 dugih godina u glavi svima koji su 20. rujna morali otići iz svog mjesta, ostaviti kuću, dobra, ali i sumještane koji nisu željeli otići, na nemilost agresoru. Ubijeno je 29 ljudi, od toga 15 civila.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime