25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

TZ VSŽ: Rekordna turistička godina za Vukovarsko-srijemsku županiju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarsko-srijemsku županiju u protekloj je godini posjetilo više od 93 tisuće posjetitelja, koji su ostvarili 150 tisuća noćenja. Rekordne su to brojke za najistočniju županiju, s obzirom da je riječ o čak 25 posto dolazaka više u odnosu na 2016.godinu, što je najveći zabilježni porast na području slavonskih županija. Većinom su tome doprinijeli domaći posjetitelji, ali je u porastu i broj stranih posjetitelja, pretežno iz Austrije, Njemačke i Slovenije.

“Najveći broj noćenja ostvaren je u hotelskom smještaju više kategorije, što nam zapravo govori da trebamo dalje raditi na povećanju razine kvalitete usluge i ponuda,” rekla je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije prilikom predstavljanja turističkih rezultata postignutih u protekloj godini.

Poraditi se mora i na broju smještajnih kapaciteta u najistočnijoj županiji, kojih je premalo. Jedna je to od rijetkih stavki na koju se turisti žale nakon posjeta Slavoniji, a itekako važna za jačanje turističke konkurentnosti županije na međunarodnom tržištu, na čemu će se u 2018. godini još aktivnije raditi – poručuju iz Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime