16 C
Vinkovci
Nedjelja, 24 rujna, 2023

U 2017. g. Grad Vinkovci planira izgradnju istočne obilaznice i cjelokupnu rekonstrukciju Zvonarske ulice

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Godina na izmaku za grad Vinkovce nije bila nešto posebna. Niz je to loših godina u gradu, kaže gradonačelnik Karlić. No, iako u turobnim vremenima kada je sve više Vinkovčana otišlo živjeti i raditi van grada Vinkovaca, ali i Hrvatske, i dalje se mora raditi.

– Mislim da se osjeti da ipak u ovoj godini izlazimo iz krize. Ono što mene raduje, a to je da smo uspjeli iskoristiti preko 30 milijuna kuna europskih sredstava za sanaciju naše deponije Papuk. Uspjeli smo i dosta toga napraviti u komunalnoj infrastrukturi – kaže gradonačelnik Karlić.

Najavljeni su radovi u gradu za 2017. godinu. Među njima je i projekt gradnje istočne obilaznice i kompletna rekonstrukcija Zvonarske ulice – najprometnije ulice u Vinkovcima.

-Prošao je natječaj za izgradnju istočne obilaznice vrijednosti 160 milijuna kuna, mislim da je sad već izabran izvođač ili je pred izborom i negdje u veljači, ožujku, započet će izgradnje naše istočne obilaznice. To nam je izuzetno značajno zbog rješavanja problema gustog prometa u Vinkovcima – istaknuo je gradonačelnik. Osim toga, naglasio je i prioritet izgradnje poduzetničkog inkubatora u prostoru bivše vinkovačke Vile, za koju je novac osiguran iz EU fondova.

Istaknuto je i razvijanje IT sektora u Vinkovcima, otvaranjem Visoke informatičke škole u gradu o kojoj se priča već neko vrijeme, kao i izgradnja Hrvatskog doma u kojemu bi se već iduće godine, kaže Karlić, trebala nalaziti Gradska knjižnica.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime