28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

U Bogdanovcima u planu kružni tok

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Veliko križanje, koje s obzirom na veliku prometnost, i prema Vukovaru i prema Vinkovcima, ali i brzinu kojom vozači često projure Bogdanovcima, predstavlja opasnost za pješake, posebice za najmlađe, problem je koji je načelnik općine Marko Barun izdvojio na listi prioriteta za rješavanje. O tome je izvjestio i župana Galića, kojeg je pozvao na radni sastanak, kojem su nazočili i predstavnici MUP-a, dok su čelnici Uprave cesta Vukovarsko-srijemske županije bili spriječeni. “Riječ je o križanju u samom središtu mjesta. To je jedan od glavnih problema jer se u blizini nalaze područna škola, crkva, spomen dom, spomen obilježje, sama zgrada općine i vrtić.

Kružni tok je nužan jer trebamo graditi sigurnu budućnost, posebice za najmlađe, a ne narušavati sigurnost”, kaže načelnik Barun. Nakon što je na sastanku podrobno izložio problem, zaključeno je da će se što prije krenuti na izradu projektne dokumentacije za izgradnju kružnog toka. No, o vremenu realizacije i troškovima samog projekta izgradnje znat će se više nakon sastanka s čelnikom ŽUC-a Željkom Galićem, koji je planiran kroz koji dan, istaknuto je. A osim za razgovor o problemima u prometnoj infrastrukturi, sastanak je bio prigoda i za rezimiranje aktivnosti na području općine.

“U posljednje vrijeme na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fonova EU prošao nam je jedan projekt vezan za led rasvjetu, a nastavljamo i drugim projektima, aktivnostima i natječajima, primjerice danas je krenula mjera 7.4. Proteklih godina krenuli smo drugačije, idemo na natječaje za sve projekte koji se otvaraju”, pojasnio je Barun. Neki od njih svakako pomogli realizaciju ostalih, uz kružni tok, važnih planova, kao što je uređenje autobusnih stajališta u Petrovcima,obnova županijske ceste u Svinjarevcima te izgradnja dječjih igrališta u Petrovcima i Svinjarevcima. Od važnijih realiziranih projekata Barun izdvaja općeaktualni program Zaželi. Stvoriti bolju kvalitetu života, nastoji se za sve mještane ove općine, od kojih su mnogi i sami aktivni kroz brojne udruge koje djeluju na ovom području, njih čak 24. A dobro je sve dok je mještana…Ulaganja, ali i EU projekti za zapošljavanje i obnovu općine, dio su nastojanja kako održati selo živim, jer opći odlasci pogodili su, očekivano, i ovu općinu. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, na području općine bilo je 1960 ljudi, dok ih je danas oko 1500. No, načelnik je, ističe, optimističan i vjeruje da će zacrtane smjernice zadržati ljude u ovom kraju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime