20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

U Bogdanovcima započelo obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulima i nestalima u Domovinskom ratu u središtu Bogdanovaca, otpočelo je obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Vukovara. Simbolično su se branitelji okupili nedaleko od mjesta gdje se na dan 10. ožujka 1991. godine postrojilo tri tisuće branitelja koji su saznali istinu o onome što će uslijediti. O početku Domovinskog rata izvijestio ih je kako kažu zaboravljeni heroj, Tomislav Merčep.

– Sekretar za narodnu obranu bivše općine Vukovar Tomislav Merčep, pozvao je sve domoljube da se okupe i da im kaže ono što ih očekuje. Tada je rekao istinu da se priprema Domovinski rat i da moramo biti što organiziraniji i pripremljeniji – rekao je načelnik Općine Bogdanovci Juraj Mihajlović, inače sudionik nenaoružanog postrojavanja.

Danas obilježavanje u Bogdanovcima, sutra u Vukovaru. Upućene su i poruke vezane za sutrašnji događaj.

– Poruka je mira, jedinstva, zajedništva, jednog zdravog temelja, zdravog duha. Da se branitelji uključe u stvaranje zdravog gospodarstva, jer nešto zdravo moramo ostati našoj djeci i unucima – istkanuo je Franjo Šoljić predsjednik Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime