28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

U Bošnjacima održan Okrugli stol s iskustvima o programu zapošljavanja žena

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Općina Bošnjaci organizirala je okrugli stol EU projekta – “Program zapošljavanja žena Općina Bošnjaci”, vrijednog više od 2 milijuna i 900 tisuća kuna. Na njemu su sudionici projekta iznijeli iskustva provedbe, a ona su – i više nego pozitivna. Više od godinu dana 20 žena ima sigurna primanja, ne kriju svoje zadovoljstvo, baš kao i korisnici projekta – stare i nemoćne osobe.

Korisnicima dolazak gerontodomaćice znači puno. Ne samo zbog pomoći u kućanskim poslovima, već i zbog društva, jer dosta je onih koji su sami i nemaju nikoga.

Zaposlene žene brinu se o maksimalnom broju korisnika – njih čak 135. Brojka je to koja pokazuje koliko je veliko zanimanje za ovim projektom u općini Bošnjaci.

Na okruglom stolu održanom nakon godinu dana provedbe projekta Zaželi, iznesena su iskustva u radu svih sudionika. Uglavnom su pozitivna, koristi od provedbe imaju svi, a ako se uzme u obzir područje Vukovarsko-srijemske županije, posebno ruralni krajevi u kojima je sve više starih kućanstava, onda je jasno koliko je projekt, inače 100% financiran iz Europskog socijalnog fonda, ovdje uspješan.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime