21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

U Cerni obilježen Dan sjećanja na poginule i nestale branitelje

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom Dana domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana pobjede, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Cerna u Cerni je prigodnim programom obilježila Dan sjećanja na sve poginule i nestale branitelje Općine Cerna. Za njih je u crkvi sv. Mihaela arkanđela služena sveta misa, a potom su u parku kod spomen obilježja položeni vijenci i zapaljene svijeće.

U spomen na 19-oricu poginulih podignut je spomenik, koji svjedoči tom vremenu. I Cerna je dala velik doprinos stvaranju slobodne i neovisne hrvatske države, govore sudionici Domovinskog rata, prisjećajući se devedesetih.

”S ciljem da se ne zaboravi Domovinski rat, Cerna u tim trenucima rata nije bila direkt izložena neprijateljskom djelovanju, ali je dala svoj veliki obol, to pokazuje i ovaj spomenik”, rekao je tom prigodom Josip Stojanović, predsjednik UDVDR-a Općine Cerna.

Goran Šimunac koji je bio među nestalima, nedavno je pronađen. Sudbina četvorice njegovih kolega nepoznata je sve do danas.
”Mislim da u pronalsku nestalih osoba uz hrvatsku Vladu, postoji i druga strana koja bi trebala biti objektivna i pokušati to na jedan kulturan, civiliziran način riješiti. Ljudi koji su se borili protiv ove države, danas žive u njoj, tako isto mogu reći gdje su pokojni, ali oni to nisu u stanju”, zaključio je Stojanović.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime