10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

U Cerni obilježen spomendan svetog Huberta – zaštitnika lovaca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Za lovce je proslava spomendana svetog Huberta vrhunac godine. Tome danu pridaje se velika važnost pa pohod vjerskom autoritetu protječe u najsvečanijem ozračju. Prvi puta proslava sv. Huberta održana je 1992. godine, a od 2010. godine središnja proslava održava se svaki put u drugome gradu. Prva je održana u Mariji Bistrici, a ova posljednja, trećeg studenog ove godine, u Puli. Lovci iz cijele Hrvatske okupili su se u Areni gdje su, prije svečanog mimohoda do pulske Katedrale, gdje je služena sveta misa, ovjekovječili taj trenutak milenijskom fotografijom.

Kako bi njihov rad, lov i briga za životinje bili blagoslovljeni, ceranski su se lovci okupli u župnoj crkvi svetog Mihaela Arkanđela, s ciljem obilježavanja spomendana svetog Huberta, zaštitnika lovaca.

– To je naš svetac zaštitnik, svi ga lovci slave, neki obilježavaju nekakav način, a mi obilježimo euharistijskim slavljem – napomenuo je Jozo Tesla, predsjednik Lovačke udruge ”Jelen” Cerna.

Primarni je zadatak lovaca održavanje prirodne ravnoteže i briga o životinjama i prirodi pa je njih i njihov rad, lov i odnos prema životinjama velečasni Krešimir Jukić, župnik Župe sv. Mihaela Arkanđela u Cerni, blagoslovio na euharistijskom slavlju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime