16 C
Vinkovci
Nedjelja, 24 rujna, 2023

U Đakovu predstavljeno idejno rješenje zatvorenog bazenskog kompleksa

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Riječ je o najvećem bazenskom komplesku u Đakovu zatvorenog tipa sve do Zagreba, vrijednom 50 milijuna kuna, najavljeno je. Prema idejnom rješenju kompleks bi se trebao graditi pokraj otvorenih bazena. Plan je izgraditi tri bazena za plivače, neplivače i djecu, a za to je potrebna financijska pomoć iz fondova EU, jer đakovački Univerzal koji je nositelj ovog projekta takvu investiciju ne može sam financirati.

– 25 metarski bazen sa 6 staza omogućava i odvijanje natjecanja ukoliko se pokažu u nekoj javnoj raspravi da je potrebno i više, samo to su onda znatno veća sredstva i za grad Đakovo ali kažem nadam se da će ovaj projekt proći europske fondove – rekao je Zoran Vinković, gradonačelnik Đakova.

– Ovaj projekt je namijenjen svim građanima grada Đakova, ali i svim sportskim udrugama grada Đakova, bilo da je riječ o plivačkom klubu o vaterpolo klubu ili odbojkaškom klubu kojeg se također tiče ovaj kompleks – istaknuo je predsjednik NO Univerzala Goran Soldo.

Osim bazena bit će tu i prostor za fitness, aerobik, saunu, garderobu, svlačionce ali i ugostiteljski objekt. Misli se i na troškove održavanja. Planira se na krovu zgrade postaviti solarne ploče pomoću kojih će se dogrijavati voda u bazenima, ali i proizvoditi struja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime