13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

U e-savjetovanju 5 mil. eura vrijedan Prijedlog programa potpore sektoru svinjogojstva zbog pojave afričke svinjske kuge

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ministarstvo poljoprivrede je u četvrtak 27. srpnja 2023. godine u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću uputilo 5 milijuna eura vrijedan Prijedlog programa potpore sektoru svinjogojstva za  nadoknadu gubitka uslijed naređenih mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge.

Cilj Programa je dodjela potpore za kompenzaciju gubitka prihoda za životinje otpremljene na klanje iz objekata u zonama ograničenja, budući da uzgajivači svinja čiji se objekti nalaze u zoni ograničenja nisu u mogućnosti plasirati svinje po aktualnim tržišnim cijenama.

Sredstva će se dodijeliti proizvođačima s čijih objekata su svinje opremljene u klaonicu određenu od strane Ministarstva poljoprivrede.

Uz 7,5 milijuna eura vrijedan Prijedlog programa potpore sektoru svinjogojstva zbog onemogućene aktivnosti uslijed pojave afričke svinjske kuge koji je upućen u e-savjetovanje ranije ovog tjedna, zajedno s ovim Prijedlogom programa sektoru svinjogojstva (https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=24779) je osigurano ukupno 12,5 milijuna eura pomoći u kontekstu gubitaka koje je nanijela pojava ove bolesti.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime