3 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

U Gajevoj ulici u Đakovu otvoreno reciklažno dvorište

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Đakovu je održana završna konferencija projekta: “Smanjenje količine miješanog otpada i smanjenje divljih deponija u okolišu izgradnjom reciklažnog dvorišta s pratećim sadržajima”.

Projekt je, kako je istaknuto, sufinanciran iz Kohezijskog fonda, a njime će građanima biti omogućeno zbrinjavanje 40 vrsta raznog otpada. Završnoj konferenciji izgradnje reciklažnog dvorišta u Đakovu, uz čelnike grada i županije, nazočili su i tajnica Fonda za zaštitu okoliša Andrea Bartolić i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Reciklažno dvorište u Đakovu niknulo je u proteklih godinu dana i prostire se na površini od 2700 četvornih metara. Projekt “Smanjenje količine miješanog otpada i smanjenje divljih deponija u okolišu izgradnjom reciklažnog dvorišta s pratećim sadržajima u Đakovu” vrijedan je nešto više od 2.500.000,00 milijuna kuna, a financiran je s 80% bespovratnih sredstava Kohezijskog fonda, i 10% sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i Grada Đakova.

Cilj je kako je istaknuto, ponovno iskoristiti, skupiti, kompostirati, reciklirati i pravilno zbrinuti otpad, potaknuti građane na ispunjenje europskih ciljeva i dostizanja ekoloških normi.

Ovo reciklažno dvorište u Gajevoj ulici, prvo je od planirana dva koja će Đakovčanima biti na raspolaganju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime