25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

U Gunji otvoren novi Društveni dom i knjižnica, investicija vrijedna 5 milijuna kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Mještani Gunje dobili su novi Društveni dom i knjižnicu. Izgrađen je zahvaljujući brojnim donatorima od tvrtki do ministarstva, pojedinaca koji su potpomognuli izgradnju s manjim iznosima, ali i umjetnika koji su donirali svoja umjetnička djela. Pet milijuna koštala je izgradnja doma. Mjesta ima za sve i u prostoru od 1.020 četvornih metara načelnik Hrvoje Lucić uvjeren je kako će svatko pronaći svoj kutak. Društveni dom trebao bi biti mjestom kulture i umjetnosti, susreta glumačkih, plesnih,glazbenih,scenskih,slikarskih i drugih ostvarenja.

“Kada smo prije dvije godine vidjeli i spoznali koji su razmjeri poplave i katasrofe koji su pogodili Gunju i okolni kraj odmah smo odlučili reagirati. Angažirali smo uz naša materijalna sredstva i volonterski tim koji je bio prisutan u obnovi objekata i sanaciji štete” istaknuo je prigodom svečanosti otvorenja Ivan Krešić, član Uprave Ine. To je uz dva i pol milijuna kuna bio dar najvećeg donatora. Među financijerima bila su i dva ministarstva, vanjskih i europskih poslova s iznosom od milijun i 250 tisuća kuna i kulture s milijun kuna.

Osobno sam vrlo zadovoljan i mislim da je to projekt koji je pokazao kako se sa solidarnošću , zajedništvom mogu realizirati ovako zahtjevni projekti. Sigurno će biti od koristi za stanovništvo Gunje i cjelog ovog kraja” ustvrdio je pomoćnik ministra vanjskih i europskih poslova Gordan Bakota. Zadovoljstvo nije krila ni načelnica Sektora za književno-nakladničku i knjižničnu djelatnost Dubravka Đurić Nemec: “Objekt je impresivan, knjižnica je zaista arhiktektonski lijepo izvedena. I zaista pohvale svima koji su sudjelovali i u financiranju i u realizaciji”. Među kojima su i brojni donatori s manjim iznosima, ali i umjetnici koji su donirali svoja umjentička djela. Trideset tvrtki i preko 500 radnika radilo je na izgradnji gunjanskog doma. Zamjenio je stari i oronuli uništen u poplavi koji je tada imao 80 godina. Gunja danas izgleda pet puta ljepše nego prije poplava. Sve su kuće obnovljene, pohvalio se načelnik Gunje, ali i podtcrtao : “Jedini je problem, ali to nije samo problem Gunje nego i ostalih mjesta Hrvatske odlazak ljudi. Od lijepih kuća se ne može živjeti. Odlaze u inozemstvo, ali ja se nadam da će to sada nova Vlada uspjeti popraviti”.

Iz Gunje je odselilo oko 500 mještana. No, problem nezaposlenosti postojao je i prije poplava i s njime se Gunjanci već dugo bore.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime