25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

U Gunji svečano otvoren Edukativni centar

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftija Aziz efendija Hasanović na prigodnoj svečanosti otvorio je novoopremljeni Edukativni centar u Gunji, koji se nalazi u okviru Islamskog kulturnog centra. Projekt je ovo Islamske zajednice u Hrvatskoj i Centra za kulturu dijaloga, koji za cilj ima pružiti kvalitetnije obrazovanje zainteresiranim mještanima.
– Naša je želja da ovaj Islamski centar u Gunji bude u potpunosti iskorišten, prostorno je vrlo kvalitetan, ali sadržajno ga treba oplemeniti. Ovo je jedan novi model kako bismo pružili kvalitetniju uslugu svima onima koji se žele obradovati – rekao je prilikom otvorenja muftija Hasanović.
Iz Centra za kulturu dijaloga poručuju kako će Edukativni centar nuditi raznolik sadržaj usmjeren na različite ciljne skupine.
– S ciljem poboljšanja općeg položaja i stanja lokalne zajednice Gunja provodit ćemo programe rada s djecom, programe profesionalnog usavršavanja i doedukacije, programe izgradnje liderskih kompetencija i timskog duha, zdrastvene programe, programe zdravih životnih navika, programe samozapošljavanja i ostale. Uz to, centar je poluotvorenog tipa, što znači da je otvoren za sve građane i građanke lokalne zajednice Gunja koji će dolaziti u centar s određenim povodom, odnosno da mora postojati određeni program u kojem će oni sudjelovati – pojasnila je Nejra Kadić Meškić izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga.
Uz navedeno, Edukativni centar će za cilj imati realizaciju novog modela islamskog vjeronauka, ali i promicanje znanja i duhovnosti te će biti mjesto susreta različitosti i upoznavanja, istaknuto je. Islamska zajednica Gunje projektom je također itekako zadovoljna, posebice s obzirom na to da su i sami sličnu ideju imali već neko vrijeme. – Zahvalan sam našim sponzorima i Islamskoj zajednici Hrvatske i drugima što je baš Gunja izabrana za realizaciju ovog projekta. Iako i mi u Gunji imamo tu rak-ranu Slavonije, mislim pritom na lošu demografsku sliku, nadam da će mladi dolaziti ovdje, okupljati se u velikom broju i pronaći sebe – rekao je glavni gunjanski imam Idriz ef. Bešić.
Inače, ovo je jedini ovakav Edukativni centar u Hrvatskoj, no u planu je realizacija sličnih centara u drugim međlisima diljem Hrvatske, najavili su iz Centra za kulturu dijaloga.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime