11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

U Hrvatskoj u posljednjih 10 godina ubijeno 300 žena!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Simbolično na Međunarodni dan žena s radom je započelo županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova. Naglasak će novi saziv Povjerenstva staviti na konkretnije poteze kada je riječ o ravnopravnosti spolova na županijskoj razini, jer alarmantni statistički podaci pozivaju na konkretne poteze.

– Danas podsjećamo da su žene u Hrvatskoj još uvijek potplaćene ili često neplaćene za svoj rad. Podsjećamo na opći porast obiteljskoga nasilja, općenito nasilja nad ženama. Podsjećamo na činjenicu da je u zadnjih 10 godina u Hrvatskoj ubijeno 300 žena, od strane njihovih partnera, supruga, rođaka – izjavila je Marija Molnar, članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije.

Svakoga dana u Hrvatskoj zabilježi se čak 40-ak prijava za obiteljsko nasilje, a na godinu je to više od 10 000 slučajeva. U strahu i bijegu od nasilnika, mnoge žene traže pomoć Sigurnih kuća, jer hrvatska pravna i sudska praksa, potvrđuju da nasilnik često pravno ne dođe pred lice pravde.

Statiska pokazuje da je svaka treća žena bila žrtva nekakvog nasilja od strane sebi vrlo bliske osobe i nažalost događa se da je obitelj kao dom, najnesigurnije mjesto za žene – izjavila je

Ivana Sučić, ravnateljica Sigurne kuće VSŽ.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime