34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

U Iloku održana završna konferencija prekograničnog projekta INER

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U gradskoj knjižnici i čitaonici Grada Iloka održana je završna konferencija projekta „Inteligentni energetski menadžment i promocija obnovljivih izvora energije”. Projekt je to sufinanciran od strane Europske unije, a cilj je promovirati korištenje obnovljivih izvora energije i energetsku efikasnost. Nakon 33 mjeseca koliko je projekt trajao, uspješno je priveden kraju.

Grad Ilok nositelj je projekta te je bio odgovoran za sveobuhvatnu koordinaciju svih partnera u projektu, implementaciju i financijski menadžment projekta. Partneri na projektu su LIR Evolucija i Općina Laktaši iz BiH te Prijestolnica Cetinje i Agencija za lokalnu demokraciju iz Crne Gore.

Ukupna vrijednost projekta je milijun i 154 tisuće eura, od čega je Grad Ilok dobio nešto više od 198 tisuća eura. Europska sredstva Grad Ilok utrošio je na povećanje kapaciteta obnovljive energije kroz demonstracije usmjerene na realizaciju solarnih elektrana za proizvodnju električne energije. Tako su Mrtvačnica u Iloku, NK Fruškogorac, Centar kompetencija Ilok, Društveni dom Šarengrad te MO Bapska i MO Mohovo, ali i NK Hajduk Bapska dobili sunčane elektrane.

U ovom programskom preko-graničnom projektu svi dionici iznimno su zadovoljni suradnjom, a u bližoj budućnosti nadaju se, kažu, ponovnoj suradnji.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime