28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

U Iloku otvorena Memorijalna Spomen soba Domovinskoga rata

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Iloku u zgradi nekadašnjeg Agrokomerca koja je u vlasništvu Ministarstva državne imovine, otvorena je Memorijalna Spomen soba Domovinskoga rata. Riječ je sobi koja kroz fotografije, tekst, video prezentaciju, te izložbom naoružanja, svjedoči o vremenu Domovinskoga rata na tome području.

Otvorenje Spomen sobe incirali su tamošnji branitelji, a realizirali Grad Ilok, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata, podružnica Vukovarsko-srijemska i Ogranak Ilok, te ministarstvo branitelja, čiji je resorni ministar prisustvovao svečanom otvorenju.

Iako otvorena, Spomen soba se nalazi u neadekvatnom prostoru. Bivša zgrada Agrokomerca, danas je u državnom vlasništvu, a Grad Ilok čvrsto vjeruje u prijepis vlasništva – s države na grad.

– Nadamo se da ćemo ovaj prostor uspjeti dobiti u naše vlasništvo. Odnosno, adaptirati ga tako da bude na uslugu našim Udrugama, a evo kao i Memorijalna soba, jedna od mogućnosti koje građani ili turisti mogu posjetiti u posjeti Gradu Iloku – izjavila je gradonačelnica Iloka Marina Budumir.

Ovom prilikom najavljena je i izgradnja spomenika braniteljima Iloka iz vremena Domovinskoga rata.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime