20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

U javnoj raspravi natječaji za sektor šumarstva vrijedni 145 milijuna kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ministarstvo poljoprivrede je u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću uputilo nacrte natječaja Programa ruralnog razvoja koji se odnose na modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima vrijednog 100 milijuna kuna te konverziju degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura vrijednog 45 milijuna kuna.

Svrha Natječaja operacije 8.6.1.  je dodjela sredstava projektima koji će omogućiti modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima, a prihvatljivi korisnici su obrti, trgovačka društva, šumoposjednici, udruge šumoposjednika u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća. Visina javne potpore po projektu iznosi od 5 do 700 tisuća eura, a intenzitet javne potpore iznosi do 50 posto.

Natječaj u okviru operacije 8.5.1. „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ predviđen je za šumoposjednike te im osigurava dodjelu sredstava za prevođenje degradiranih šumskih sastojina, šumskih sastojina narušene strukture po vrstama drveća i šumskih kultura u mješovite sastojine autohtonih vrsta drveća visokog uzgojnog oblika. Visina javne potpore po projektu iznosi od 5 do 700 tisuća eura, a intenzitet javne potpore iznosi 100 posto te je osigurana iz Instrumenta Europske unije za oporavak.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime