15 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

U lipnju očekivan završetak gradnje pješačko-biciklističke staze na Priljevu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon službenog otvorenja nekoliko prometnica posljednih dana, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava danas je zajedno sa suradnicima predstavio projekt izgradnje pješačko-biciklističke staze na Priljevu, duljine 2500 metara, što je investicija vrijedna šest milijuna kuna, a investitor su Hrvatske ceste.

Projekt, uz stazu, predviđa uređenje spojeva postojećih autobusnih stajališta na pješačke površine i proširenje postojećih i izgradnju novih pješačkih prijelaza. Sve to na koncu znači spajanje Borova Naselja sa središtem Vukovara za pješake i bicikliste. “Ovim projektom Borovo Naselje kao jedna gusto naseljena gradska četvrt i središte grada bit će spojeni, što itekako puno znači za veliki broj pješaka i biciklista koji ovdje gravitiraju. Ujedno, to znači i sigurnije prometovanje, s obzirom da su oduvijek tu na Priljevu četiri trake i uvijek je tu bilo nesigurno proći i prometovati, biciklom, kao i pješice, jer vozači unatoč ograničenjima razvijaju velike brzine”, rekao je vukovarski gradonačelnik van Penava.

Nakon Sinjske alke u Vukovaru, krenut će i radovi na obnovi kolnika, a u planu je, u sljedećoj fazi rada i gradnja nadvožnjaka kojim bi rasteretili promet u najfrekventnijem dijelu grada, najavili su iz grada. Što se tiče pješačko-biciklističke staze, ona bi, bude li sve po planovima izvođača, trebala biti otvorena za dva mjeseca.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime