25 C
Vinkovci
Petak, 12 kolovoza, 2022

U Nuštru traje epidemiološka obrada kako bi se utvrdio izvor zaraze 72-godišnjeg Nuštarca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Službeno je potvrđen drugi slučaj oboljenja od infekcije COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na sjednici županijskog Stožera civilne zaštite, rečeno je kako se radi o 72-godišnjem muškarcu iz Nuštru koji je hospitaliziran u vinkovačkoj bolnici. Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo VSŽ Kata Krešić napomenula je da zaražena osoba nije bila pod mjerama samoizolacije kao i da je u Nuštru u tijeku epidemiološka obrada kako bi se utvrdio izvor zaraze.

Dodala je i kako je radi slučaja još jednoga zaraženoga u Nuštru određen broj ljudi stavljen pod mjere samoizolacije kao i da je od iznimne važnosti pri tome, da se zdravstvenim djelatnicima daju precizne i točne informacije, kako bi se mogli poduzeti daljnji koraci i zaštita drugih ljudi.

Na novinarski upit o obitelji iz Austrije koja se vratila u Nuštar i nalazi se pod mjerama samoizolacije, Krešić je rekla kako je zaraženi 14. ožujka od te obitelji preuzeo torbe koje su mu poslala djeca iz Austrije i da je to bio njihov jedini kontakt.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime