25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

U Općini Lovas najavljeni milijunski projekti

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Danas je konstituirano Općinsko vijeće Općine Lovas. Za njegova predsjednika izabran je Stjepan Milas, a i u ovom sazivu sačinjava ga 12 vijećnika; osam je HDZ-ovih, a četiri su iz redova HSP AS-a. Tanja Cirba ostala je općinska načelnica, zadobila je povjerenje birača i u nadolazećem četverogodišnjem razdoblju u kojem je najavljena realizacija nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata višemilijunske vrijednosti. Cirba izdvaja najvažnije:

– Obnova vodovodne mreže u Lovasu, energetska obnova Dječjeg vrtića Bajka u vrijednosti od milijun kuna, a kojeg će u iznosu od 427 tisuća kuna sufinancirati Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Na mjeru 7.4. ruralnog razvoja prijavljena je obnova Doma kulture u Opatovcu, nerazvrstane ceste smo također prijavili na mjeru 7.2. dok nam se kanalizacijska mreža i u ovome trenutku radi. U tijeku su također i javni radovi u kojima smo uposlili 16 osoba, za apočela je sanacija poljskih puteva… Lovas i Opatovac su opet jedno veliko gradilište.

Općina Lovas u kontaktu je i s Ministarstvom branitelja, jer u pripremi je projekt uređenja spomen-područja minskog polja, gdje se dogodio jedan od najkrvavijih zločina u vrijeme Domovinskog rata. Uz sve navedeno, Općina Lovas dobit će i novi traktor i to preko prijave na natječaj Ministarstva gospodarstva.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime