29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

U Općini Stari Jankovci aplicirali projekte u vrijednosti 17 milijuna kuna!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

 

U općini Stari Jankovci u posljednje vrijeme aplicirali su projekte u vrijednosti 17 milijuna kuna. Neki projekti već su realizirani, primjerice modernizacija javne rasvjete, za što je izdvojeno 650 000 kuna. Ovih dana očekuju i potpisivanje ugovora vezanih za Šokačku magistralu, a tu su i sanacije prometnica, kao i izgradnja Doma kulture u Novim Jankovcima.

Osim toga radi se i na drugim projektima punom parom. U trenutnoj provedbi je projekt prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina- Crna Gora, usmjeren na jačanje poduzetničke suradnje, dok je mještanima i ove godine omogućeno zaposlenje putem javnih radova.

“Općina Stari Jankovci, Žepče, i grad Podgorica u Crnoj Gori, tematika je poduzetništvo, javni radovi, trenutno je 20 zaposlenih, i sa današnjim danom gotovo 17 milijuna kuna imamo kandidiranih kroz pet projekata”, kaže načelnik Općine, Dragan Sudarević.

Uspiju li, odnosno budu li projekti prihvaćeni u općini slijede radovi na sanaciji cesta, a u Novim Jankovcima pokraj nogometnog stadiona niknut će novi Dom kulture. Svoju priliku za uređenjem općine vide i kroz program ruralnog razvoja, ali i kroz programe hrvatskih ministarstava.

Tu su i ostali ne-infrastrukturni projekti. “Imamo kandidirano preko Ministarstva kulture “Birajmo aktivno starenje” 855 000 kuna, reciklažno dvorište 2 milijuna kuna, projekt “Zaželi” 4 400 000 kuna, tako da je to ukupno 16 613 000 kuna”, napominje Sudarević.

Do konca godine očekuju rezultate za sve prijavljene projekte, a ono što im slijedi već uskoro je potpisivanje ugovora za dugo spominjan i na inicijativu Grada Otoka pokrenuti projekt Šokačka magistrala. Rok izgradnje je šest mjeseci, a uključujući sve proceduralne i tehničke pojedinosti, cesta bi u promet trebala biti puštena do lipnja sljedeće godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime