1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

U Otoku obilježen EU tjedan

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Obilježavanju EU tjedna priključio se grad Otok sa svojom Otočkom razvojnom agencijom, Obilježavanju EU tjedna priključio se grad Otok sa svojom Otočkom razvojnom agencijom, LAG-om Bosutski niz i Vukovarsko-srijemskom županijom te su predstavljeni svi projekti na kojima se trenutno radi.
Za sve zainteresirane i one koji imaju iskustva u uzgoju fajferice u Otoku je danas održano i stručno predavanje. – Izradili smo studijsku analizu za promociju crne svinje u okviru međunarodnog projekta LENA, obučili smo dva vodiča koja će biti vodiči na Dunavu i koji će našim ljudima prenositi svoje znanje. Obilazimo zemlje partnere i pričamo o crnoj svinji. Priča je na dobrom putu – rekao je voditelj projekta za VSŽ Ivan Domac.
– U zadnjih nekoliko godina je pravi boom u pogledu uzgoja fajferice. Ona je postala svojevrsni brend kako slavonski tako hrvatski. Ljudi su vidjeli da je to doista jedan uzgoj koji može doprinijeti ostanku i opstanku na selu i povećanje profitabilnosti OPG-a – rekao je predavač, profesor s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku doc.dr.sc. Vladimir Margeta.
Trenutno je u VSŽ najviše registriranih uzgajivača crne slavonske svinje, a donedavna bila je na  petom mjestu u Hrvatskoj.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime