17 C
Vinkovci
Srijeda, 28 veljače, 2024

U Otoku predstavljena poučna staza Virovi i Lože financirana sredstvima Svjetske banke

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Otoku je danas predstavljena poučna staza Virovi i Lože, čije je uređenje unutar šume Spačvanskog bazena financirala Svjetska banka u vrijednosti milijun kuna.

– Ovo je reprezentativan dio cijeloga Spačvanskog bazena, dakle kombinacija šuma i voda. Šetajući ovom poučnom stazom dobit će se svi poučni sadržaji i bitne stvari koje se mogu naći u spačvanskom bazenu – istaknuo je Nikola Križanac, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima VSŽ te nadodao da je želja Otočke Virove pretvoriti u mini Kopački rit.

Ovdje je riječ je o budućem turističkom potencijalu dužine gotovo 6 kilometara, koja za cilj ima obogaćivanje turističke ponude. Šetnja poučnom stazom bila je prva faza velikog otočkog projekta kojeg se u budućnosti planira realizirati na području grada otoka pod nazivom “Vrata spačvanskog bazena”.

– Vrata Spačvanskog bazena, podrazumijeva jednu širu priču u sklopu koje je stavljanje u funkciju Virova kao zaštićenog krajolika, Virgrada kao arheološkoga srednjovjekovnog nalazišta i Loža kao zaštićenog posebnog šumskog rezervata, dakle negdje oko 100 hektara zaštićene šume u kojima imamo najvrjednije primjere hrasta lužnjaka – rekao je otočki gradonačelnik Josip Šarić.

Poučna staza dio je projekta u kojemu je plan izgraditi Eko-centar s 50-ak ležajeva, restoran, multimedijalnu dvoranu ali i omogućiti vožnju brodicom. Sve to kaže gradonačelnik Šarić, Otok će kandidirati na projekt Prirodne baštine. Dokumentacija je već spremna. Dobra je to priča i mamac prvenstveno za turiste željne netaknute prirode i svježeg zraka.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime