-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

U Otoku uručene naknade roditeljima novorođene djece

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U gradskoj vijećnici Grada Otoka, otočki gradonačelnik Josip Šarić, primio je novorođene male otočane i njihove roditelje, te je uz druženje dodijelio potpore, a ujedno najavio i povećanje financijskih potpora za sljedeću godinu. Raznolike su i velike potrebe djece, ali u jednom se svi roditelji slažu – pomoć grada dobro je došla.

U Komletincima i Otoku, ove je godine dodijeljeno ukupno 43 potpore za novorođenčad, a da bi u sljedećoj godini broj novorođene djece mogao biti i veći, nadaju se iz gradske uprave, najavljujući novo povećanje financijskih potpora.

– Mi smo se kao grad odlučili za sljedeću godinu na puno veće izdatke što se tiče potpora novorođenim bebama. Dakle, za svako prvo novorođeno dijete potpora obitelji u iznosu od 5000,00 kn, za drugo dijete 7 500,00, a za treće i svako sljedeće 10 000,00 kuna, najavaio je to otočki gradonačelnik Josip Šarić.

Osim povećanja naknada za novorođenu djecu, otočki gradonačelnik, od sljedeće godine najavljuje uvođenje nove mjere za potporu mladim obiteljima za kupovinu parcele, izgradnju kuće ili stana u vrijednosti 25.000,00 kuna, te se nada da će i ta mjera uvelike pomoći mladim obiteljima da se nastane i ostanu živjeti u Otoku.

U nizu demografskih mjera, najavljena je i izgradnja dječjeg vrtića, čija izgradnja započinje već u proljeće. Vrijednost ovog projekta je 7.000.000,00 kuna, a sredstva su u cijelosti osigurana iz europskih fondova.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime