3 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

U Otoku uskoro Srednja škola

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Uz odluku o usvajanju izvršenja proračuna te odluku o raspodjeli rezultata poslovanja za prošlu godinu, sjednicom Gradskog vijeća Otoka dominirala je točka pod kojom je predstavljen elaborat o programskoj opravdanosti, zahtjevima dostupnosti i racionalnosti srednjoškolske ustanove u Otoku. O tome je izvjestila Sandra Cvikić iz Instituta Ivo Pilar. “Ono do čega smo mi došli su pozitivni rezultati vezano uz analizu strateških dokumenata koje je Grad Otok proveo koji pokazuje definitvinu potrebu za razvijanje obrazovnih i programa, ali i jedne institucije koja će zadovoljiti potrebe tržišta rada” – rekla je između ostaloga dr.sc. Sandra Cvikić.

Vukovarsko-srijemska županija ranije je osnovala Srednju školu u Otoku, kupljeno je i zemljište u vrijednosti sedam milijuna kuna, podsjeća otočki gradonačelnik. “No sve je stalo na tome zbog izvora odnosno mogućih izvora financiranja nije došlo do izgradnje objekta Srednje škole” – pojasnio je otočki gradonačelnik Josip Šarić. S dostupnim europskim fondovima mogućnost izgradnje Srednje škole sa sportskom dvoranom u Otoku sada je ponovno otvorena, kaže Šarić.

Do realizacije konačnog projekta izgradnje Srednje škole u Otoku imaju privremeno rješenje, a to je da će možda već sljedeće školske godine učenici s ovog područja Srednju školu pohađati u Otoku, ali privremeno u zgradi Osnovne škole. Nastava bi bila organizirana tako da osnovnoškolci nastavu polaze u prvoj, a srednjoškolci u drugoj smjeni.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime