9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

U petak počinju 15. Pčelarski dani u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Pčelarski savez Vukovarsko-srijemske županije organizira 15. međunarodni pčelarski sajam opreme, pčelinjih proizvoda te znanstveno-stručni skup. Pčelarski dani u Vinkovcima će se održati u petak i subotu, 16. i 17. ožujka, a danas je na medijskoj konferenciji najavljen ovogodišnji program koji će se odvijati u dvorani Barun Trenk.

Međunarodni Pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda okupit će ove, kao i dosadašnjih godina, 35 izlagača. Dvodnevna je ovo manifestacija koja će u petak započeti Mednim doručkom, jer kao i uvijek predviđen je poseban program za najmlađe. Nakon svečanog otvorenja koje je najavljeno za 11 sati, u 13 sati u programu je planiran Okrugli stol na temu “Postupak dobivanja oznake izvornosti za Slavonski med”, što će zasigurno biti zanimljivo pčelarima koji su ovu oznaku dugo iščekivali.

U okviru Pčelarskih dana u subotu, upriličit će se stručno-edukativna predavanja na temu “Do zdravih pčela dobrom tehnologijom”. Uz ono o najvećem neprijatelju pčelinjaka – varoi te prevenciji bolesti, organizatori kao posebno zanimljivo, ističu predavanje o paketnim rojevima – formiranje, transport, zbrinjavanje, njega, nedostatci i prednosti.

Pčelarski dani održavaju se pod pokroviteljstvom Hrvatske poljoprivredne agencije, Županijske komore Vukovar, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Međunarodni Pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda dobra je prilika za kušati i kupiti med s oznakom jer cilj i ovih Pčelarskih dana je promovirati med hvatskih pčelinjaka.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime