16 C
Vinkovci
Srijeda, 18 svibnja, 2022

U planu još pet dječjih igrališta

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U okviru projekta “Zajedno u igri”, Grad Vinkovci je u suradnji s Agencijom za investicije i razvoj grada Vinkovaca VIA, realizirao izgradnju dječjeg igrališta u Ulici Ante Starčevića. To je prvo igralište u Vinkovcima prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju, u koje je uloženo 600.000 kuna iz fondova Europske unije. Mali su Vinkovčani tako ovih dana konačno isprobali novo dječje igralište s gumenom, tzv. “antistres” podlogom. Iz resornog gradskog odjela ističu da

će u narednim danima uslijediti postavljanje ograde sa strane parkirališta, kako bi se spriječilo istrčavanje djece među automobile. Bit će postavljena i klupa za sjedenje, kante za otpad, ali i video nadzor, s ciljem preveniranja sve češćeg uništavanja gradske imovine.

Ovakvo igralište, prilagođeno djeci s posebnim potrebama, nije i jedino koje Grad Vinkovci planira izgraditi u narednih 60-ak dana, kaže gradonačelnik Ivan Bosančić. Nova dječja igrališta, njih ukupno pet, bit će financirana isključivo iz gradskog proračuna, a vrijednost tog projekta iznosit će više od 700.000 kuna, najavljeno je. Nova igrališta biti će postavljena u središtu grada, kod Doma izviđača,zatim u Zagrebačkom bloku, Radićevom Bloku te u Maloj Bosni i u Novom Selu.

Osim izgradnje novih igrališta, u planu je, kako je najavljeno, i obnova svih starih i dotrajalih dječjih igrališta u Vinkovcima, a njih je ukupno 44.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime