-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

U prikolici kamiona pronađeno 5 migranata

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na graničnom prijelazu Županja pri ulaznoj graničnoj kontroli teretnog i priključnog vozila bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, policijski službenici su u tovarnom prostoru prikolice pronašli pet stranaca koji su na nezakonit način pokušali ući u Republiku Hrvatsku – izvjestili su iz policije.
Policijski službenici su utvrdili da su 35-godišnjak i 38-godišnjak upravljali spomenutim teretnim skupom bez tereta, a ulaznom graničnom kontrolom policijskim službenicima nisu prijavili prisutnost drugih osoba u skupu vozila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su dvojica navedenih muškaraca počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma što je opisano u članku 326. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, zbog čega su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.
Strancima su izdana rješenja o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka na teritoriju EGP-a u trajanju od godinu dana i rokom od 7 dana za napuštanje Republike Hrvatske.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime