4 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

U projekte u Bošnjacima uloženo 5.500.000 kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U protekle dvije godine s ciljem što kvalitetnijeg života u Općini Bošnjaci u razne projekte – poput obnove Vatrogasnog doma, dvije mrtvačnice, izgradnje parkinga rekonstrukcije cesta te 25 kilometara nogostupa – uloženo je 5.500.000 milijuna kuna. Općinski proračun je skroman, no znatna sredstva povučena su iz raznih izvora. Općinski načelnik Andrija Juzbašić najavljuje nove infrastrukturne projekte i u nadolazećem razdoblju za koje će sredstva Općina Bošnjaci u što većoj mjeri nastojati povući iz fondova Europske unije.

– Za EU fondove kandidirali smo projekte vrijedne preko deset milijuna kuna. Usmjerili smo se na nerazvrstane ceste i na Slavonsku kuću za ruralni razvoj. Taj projekt je vrijedan oko 7.300.000 kuna, on je i prihvaćen – naglasio je načelnik Andrija Juzbašić uz dodatak da im je stavljanje u funkciju Slavonske kuće iznimno važno, jer je Općina Bošnjaci postala prepoznatljiva u kontinentalnom turizmu o čemu svjedoče brojke od preko tisuću noćenja tijekom 2016. godine.

No, ni Općina Bošnjaci nije lišena problema iseljavanja. Mladi odlaze u europske zemlje u potrazi za sigurnijom budućnošću. Načelnik Juzbašić uz Projekt Slavonija, kojega podržava, očekuje i druge mjere te olakšice, posebice one vezane za gospodarstvo kako bi se u budućnosti otvorila nova radna mjesta i spriječio odlazak mladih u inozemstvo.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime