28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

U Smještajno-obučnom centru granične policije “Spačva” započela posljednja ovogodišnja iteracija Frontexove obuke UOF

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Smještajno-obučnom centru granične policije „Spačva, 4. prosinca 2023. godine započela je 23. sesija petodnevne obuke Frontexovih Stalnih zaštitnih snaga kategorije 1, pod nazivom “Annual training on the use of force for Standing Corps Category 1”.

Tijekom tri tjedna u studenom i prosincu usavršavaju se i testiraju pripadnici stalnih snaga kategorije 1. U sklopu obuke polaznicima se testira tjelesna spremnost, vještine rukovanja vatrenim oružjem, taktika uporabe sredstava prisile, pregled osoba, vozila i prostorija te pružanje prve pomoći. Posljednji dan provodi se vrednovanje kroz simulacijske vježbe, u kojima polaznici demonstriraju primjenu znanja i vještina u realnim situacijama.

Prilikom otvaranja 22. iteracije, zamjenica načelnika Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik” Mirjana Abramović, naglasila je kako kroz timski rad i zajedničko zalaganje dolazimo do vrhunskih rezultata te ovakvim godišnjim testiranjem i osvježavanjem znanja unaprijeđujemo spremnost policijskih službenika. Frontex financijski podupire organizaciju i provođenje ovakvih obuka, te je Policijska akademija zahvaljujući ovom projektu 2023. godine znatno unaprijedila uvjete obrazovanja policijskih službenika MUP-a i službenika Frontexa na Policijskoj akademiji te u obučnim centrima diljem RH.

U Hrvatskoj su ove godine planirane i realizirane 21 obuka od ukupno 23. Od toga, 19 obuka održano je u Smještajno-obučnom centru granične policije “Spačva”. Samom činjenicom da je toliki broj obuka održan u Republici Hrvatskoj, Policijska akademija pokazala se kao najveći partner i lider u provedbi profilnih obuka “Use of force” (UOF).

Kroz ovu obuku svoje znanje i vještine osvježilo je 822 pripadnika Frontexovih stalnih snaga kategorije 1.

Osim Policijske akademije, u organizaciju i provedbu ovog projekta u studenom i prosincu uključeni su i službenici Smještajno-obučnog centra granične policije „Spačva“, PGP Bajakovo i PGP Vrbanja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime