12 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

U Soljanima održani 2. Dani polja lubenica

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Omiljetno ljetno voće ima i svoj dan, zahvaljujući Udruzi voćara i povrtlara Plod Općine Vrbanja koja je prošle godine pokrenula Dane polja lubenica. A svojim plodom soljanski proizvođači mogu se pohvaliti:

– Imamo mnogo sunčanih dana, naša lubenica je slatka i ukusna – kaže Stjepan Ćurdo, inače predsjednik Udruge Plod, koji se uzgojem lubenica bavi već dva desetljeća.

Želja i cilj organizatora prošle godine pokrenute manifestacije su brendiranje soljanske, slavonske lubenice i veća vidljivost domaćih proizvođača voća i povrća na tržištu, s posebnim naglaskom na sve veći broj mladih poljoprivrednika.

Od 40 članova Udruge Plod njih 15 se bavi proizvodnjom lubenica, no i kod ove dohodovne kulture, susreću se s brojnim problemima.

– Najviše problema imamo s otkupom i uvozom, uvozni lobi uništava proizvođače – napominje Ćurdo.

Neovisno o poteškoćama soljanski proizvođači lubenice ne odustaju. Upravo zato su i pokrenuli Dane polja lubenica. Iako je nekad bilo mnogo više, danas je u ovom mjestu između 20 i 30 hektara zemlje pod lubenicama. Unatoč problemima, ovi ljudi su uvjereni; uspjet će u naumu brendiranja soljanske lubenice.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime