25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

U subotu u Vinkovcima cijepljen rekordan broj – gotovo 1.200 osoba!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kako raste broj raste broj oboljelih tako raste i udio pozitivnih u ukupno testiranima, a činjenica je da od ukupnog broja hospitaliziranih, njih 70% nije cijepljeno – kazala je za Plavu vinkovačku televiziju, ravnateljica ZJZ VSŽ, dr. med. Kata Krešić.
Ipak, primjetan je broj rasta interesa za cijepljenje u protekla dva tjedna, a posebno nakon najave da će se od 15. studenoga uvesti covid potvrde za ulazak u sve državne i javne institucije.
“U subotu smo cijepili gotovo 1100 osoba, točnije 1189, a od toga ono što je najvažnije je 881 osoba cijepljena prvom dozom, mislim da je to rekordan broj u jednom danu koje su na punktu date što je ohrabrujuće, neovisno o tome koji su razlozi za cijepljenje” – rekla je, među ostalim, Krešić.
Dr. Krešić ponavlja da je cijepljenje jedino učinkovito sredstvo u borbi protiv pandemije, koje nema alternativu.
“Svjesni smo činjenice da što veći broj ljudi u populaciji bude cijepljen da će virus, ponavljamo to stalno, pa ću i sada ponoviti – imati manje prostora za širenje i na taj način imamo priliku ovu epidemiju staviti pod kontrolu” – zaključila je prva epidemiologinja Vukovarsko-srijemske županije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime